Liikluspäev Rõõmutarekese Lasteaias

Algus / Teated / Liikluspäev Rõõmutarekese Lasteaias
Liikluspäev Rõõmutarekese Lasteaias

12. oktoobril toimus liikluspäev mille raames külastas lasteaeda liikluspolitsei Karin Mikk koos oma kolme kolleegiga. Lastele tutvustati eravärvides politseiautosid, liiklusmärke, räägiti, kuidas helkurit õigesti kanda, kuidas kiivrit õigesti pähe panna ning rõhutati, et tänaval telefonis olla on ohtlik. Lisaks õpetati, kuidas ohutult sõiduteed ületada (PEATU, VAATA, VEENDU). Lastel oli suur huvi ja palju küsimusi politsei töövahendite kohta (käerauad, taskulamp, pipragaas, pastaks, kindad, püstol jms). Kuulata sai politseiauto sireeni ning näha töötavaid vilkureid. Lapsed said teada, et politseiks saab õppida Sisekaitseakadeemiaks või Paikuse politseikoolis ning õpingud kestavad kolm aastat.

 

Politseinike külaskäigule eelnes lastaiahoovil kehtivate liiklusreeglite üle rääkimine koos maskott Sebraga.
Lõunaajal toimus koolitus ka õpetajatele, kus Transpordiametist Eve-Mai Valdna rääkis, mida vanematele liiklusohutusest südamepeale panna:
1. Käia lapsega läbi erinevad varijandid kooliteest.
2. Mitte kontrollida last talle helistades, kas ta on jõudnud trenni või muusikakooli, vaid laps helistab neile ise kui ta kohal on.
3. Last turvavööga kinnitades jälgida, et turvavöö ei oleks keerdus.

 

Pärastlõunal jälle jagasid koolieelikud hommikul saadud teadmisi rühmakaaslastega. Räägiti, mida kuuldi, nähti, uut t6eada saadi. Nooremad lapsed kuulasid suure huviga ning küsisid asjakohaseid küsimusi või täiendasid omapoolsete teadmistega. Koolieelikud rääkisid järgmist:
• Politseil oli siuke “mõõk”, kui keegi politseid ründab, siis nad saavad ennast kaitsta.
• Politseisid on erinevaid. Mõned on linnapolitseid (liikluspolitsei). nemad ei pane autosse pätte. Nemad vaatavad kui kiiresti keegi sõidab ja teeb trahvi.
• Punase klaasiga taskulamp oli selleks, et peatada kiiruse ületajaid.
• Politsei autos oli kaks raadiosaatjat. Neil oli palju huvitavaid asju 🚔🚓
• Politsei teeb väga tähtsat tööd 👮🏻‍♀️👮🏻‍♂️
• Politseiks saab õppida politseikoolis või -baasis. Õppima peab kolm aastat.
• Politsei hoolib meist.

 

See artikkel on avaldatud rubriigis Teated. Lisa lemmikutesse kasutades püsilinki.