Naerupallide väljasõit Kaiu piimafarmi

Algus / Teated / Naerupallide väljasõit Kaiu piimafarmi
Naerupallide väljasõit Kaiu piimafarmi
Kolmapäeval, 11.mail toimus Theodora ema Evely algatusel põnev väljasõit Kaiu piimafarmi 🚌. Uudistamist oli palju! Lapsed said teada, kuidas toimub lehmade lüpsmine masinatega, mitu korda päevas seda tehakse ja kui mitu liitrit piima annab üks lehm 🐄. Samuti, mida lehmadele ja vasikatele söögiks antakse ning kuidas toimub vasikate toitmine. Kus hoitakse lüpstud piima ja kuhu see edasi tarnitakse.
Lapsed võtsid väljasõidu kokku järgmiselt:
  • mulle meeldis vasikaid vaadata;
  • mulle meeldis lehmi vaadata:
  • mulle meeldis kui lehm läks kõditamismasina juurde;
  • kurb oli näha, kui üks silm oli vasikal haige;
  • mulle meeldis kui me ütlesime PIIM ja kõik lehmad hakkasid vaatama;
  • mulle meeldisid titapullid;
  • mulle meelids kui vasikad olid oma aedikus ja istusid seal;
  • mulle meeldis see masin, mis lehma kaka sinna auku viis;
  • mulle meeldis see piimatünn.
Saladuskatte all võime ka öelda, et kui olete sattunud kunagi maitsma Valio Eesti AS-i tooteid, siis on väga võimalik, et olete maitsnud ka Kaiu piimafarmist pärit piima 😋. Just sinna tarnitakse iga päev Kaiust ligikaudu kolmkümmend tonni piima 🥛
Aitäh Theodora emale toreda algatuse eest!
See artikkel on avaldatud rubriigis Teated. Lisa lemmikutesse kasutades püsilinki.