­

Sipsikutele toimus töötuba köögiviljadest

Algus / Teated / Sipsikutele toimus töötuba köögiviljadest
Sipsikutele toimus töötuba köögiviljadest

05.veebraril toimus Rahvatervise Akadeemia avastusõppe töötuba lSipsiku rühma astele köögiviljadest, mida juhendas Maarja Jansen.

Toiduga seoses räägiti inimese 5 meelest – nägemine, kuulmine, kompimine, haistmine, maitsmine.

Korrati üle maitsed – magus, hapu, soolane, kibe, umami (koos on soolane, magus, vürts ja nt kartulikrõps).

Lapsed said teada, et uue maitsega harjumiseks soovitatakse proovida vähemalt 15x. Nii et alati tasub proovida.

Kuulasime krõmpsuvat porgandit – närimise ajal hoidsime kõrvad kinni peopesadega.

Haistmine silmad kinni – apelsin, kaneel ja siis kakao. Millist hetke see lõhn sulle meenutab? Mõni laps oli hommikul kakaod joonud. Meenus ka kohvikus käimine.

 

 

Hapu mahla maitsmine ja värvuse vaatamine. Kahe mahla ootamatu ja erinev värv petab maitsemeele. Värvitud roheline ja punane seesama õunamahl tundub juues erineva hapukusega.

Keelega kompimine, tunnetamine ja silmad kinni – toores brokkoli vars tükkidena versus õisiku söömine.

Lapsed said kiita, et jaksasid pika tunni kuulata ja kaasa arutleda ning suures enamuses olla koostöine pakutud maitsmise katsetes.

See artikkel on avaldatud rubriigis Teated. Lisa lemmikutesse kasutades püsilinki.